Dostupni linkovi

Cyber napadi Sjeverne Koreje na JužnuHackerski napadi na nekoliko južnokorejskih televizijskih mreža i banaka juče su izvedeni su sa IP adresa sa sjedištem u Kini, objavile su vlasti u Seulu. Vjeruju da iza tog napada stoji Sjeverna Koreja jer je i jedan prethodni napad na južnokorejski dnevni list bio povezan sa sjevernim susjedom, a takođe je izveden sa IP adresa iz Kine.

Na meti napada bile su vodeće televizijske mreže YTN, MBC i KBS u Južnoj Koreji i dvije glavne banke Shinhan i NongHyup, zbog čega su južnokorejske vlasti podigle razinu bezbjednosti.

Procjenjuje se da je bilo napadnuto oko 32.000 kompjutera u šest organizacija, kojima će, smatraju u državnoj bezbjednosnoj agenciji za internet, trebati i do pet dana da u potpunosti obnove sve funkcije.

Sjeverna Koreja već je prije izvodila cyber napade na konzervativne medije, banke i državne ustanove u Južnoj Koreji. Ta se zemlja, međutim, prošle sedmice požalila da je bila meta cyber napada za što je optužila SAD i zaprijetila odmazdom.
XS
SM
MD
LG