Dostupni linkovi

Sarajevo: Josipović, Komšić i Izetbegović za jačanje saradnje dvije države


Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Željko Komšić potvrdili su danas u Sarajevu spremnost na jačanje saradnje dvije zemlje i opredjeljenje da se ti odnosi grade u prilog stabilnosti šire regije.

Josipović, koji boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH, tokom dana je zajedno s Izetbegovićem i Komšićem posjetio SOS Dječije selo u Sarajevu, koje brine o pedesetak djece bez roditelja i tu su priliku iskoristili kako bi poslali pozitivne poruke o saradnji dvije zemlje.

"Uvjeren sam da će ova generacija političara ostaviti sljedećoj generaciji ne samo političara nego i naših građana čistu situaciju", kazao je Josipović, prenosi Hina.

Izetbegović naglasio je važnost stalnih kontakata kako bi se rješavala otvorena pitanja. Pojasnio je kako je na šefovima dviju država da stvore atmosferu i otvore prostor za rješavanje problema, a na vladama je da ponude i dogovore konkretna rješenja, uključujući tu prolaz kroz Neum i pristup Luci Ploče.
XS
SM
MD
LG