Dostupni linkovi

Đukanović najavljuje skoru stabilizaciju finansija


Milo Đukanović, crnogorski premijer
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas u parlamentu da očekuje "skorašnju stabilizaciju" javnih finansija zemlje.

Odgovarajući na pitanja poslaničkih klubova, u redovnom obraćanju skupštini pod nazivom "premijerski sat", Đukanović je takođe rekao da se i Kombinat aluminijuma u Podgorici (KAP) i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) mogu učiniti profitabilnim kompanijama, uprkos njihovim sadašnjim neriješenim međusobnim poslovno-finansijskim odnosima.

Đukanović je rekao da će i dalje biti ostavki javnih funkcionera, što je tražio na početku svog premijerskog mandata, jer, kako je objasnio, pred njima su još tri i po godine.

Premijer je naveo da Crna Gora ima obavezu da može bez tereta preuzeti kreditne garancije KAP-a, u iznosu od oko 103 miliona eura.On je rekao da je sastavni dio plana za trajno rješavanje statusa KAP-a da se sa EPCG potpiše šestogodišnji ugovor o isporuci struje.

Đukanović je demantovao tvrdnju poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića da Crna Gora treba da, radi opstanka KAP-a, preuzme dug komapnije od 300 miliona eura.

"Crnoj Gori ne prijeti bankrot", rekao je Đukanović kao odgovor na tvrdnju Mandića da Crnoj Gori prijeti bankrot, jer je, kako je objasnio, Đukanovićeva vlada potpisala loš ugovor o poravnanju sa ruskom Centralno-evropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC).
XS
SM
MD
LG