Dostupni linkovi

U Filadelfiji je umrla mala Nora Šitum


Nakon mukotrpne borbe sa teškom bolešću u Filadelfiji je preminula je 5-godišnja Nora Šitum, obajvili su hrvatski portali Jutarnji list i Index.

Devojčica koja je oboljela od teškog oblika leukemije podigla je Hrvatsku na noge nakon što je njena majka javno objavila da za samo nekoliko dana moraju prikupiti oko 5 miliona kuna za eskperimentalno liječenje u dečjoj bolnici u Filadelfiji u SAD-u.

U humanitarnoj akciji nezapamćenih razmjera građani su pokazali veliko srce i uspjeli da za samo nekoliko dana prikupe ovu sumu.

Nažalost, Nori se nakon tri nedelje u bolnici u Filadelfiji stanje naglo pogoršalo. Gljivice su joj kroz krvotok došle do mozga pa su ljekari odmah upozorili kako je smrtnost u takvim situacijama čak 90 odsto. Zbog izuizetno lošeg stanja nije bilo moguće nastaviti s eksperimentalnom terapijom.

Kako Index doznaje od prijatelja porodice Šitum, malena Nora umrla je jutros u 5.20 po centralnoevropskom vremenu. Tada je skinuta s respiratora. Na aparatima je bila protekla četiri dana i stanje je bilo jako teško.

Vijest o smrti objavljena je u podne na službenoj Facebook stranici.

Na Facebook stranici Vratimo osmijeh Nori na lice NORA FORA Strašni LAV od Nore su se oprostili pjesmom Miroslava Antića.Uz Norinu fotografiju stavili su link na pjesmu "Ultima partenza" u izvedbi klape Cambi.
XS
SM
MD
LG