Dostupni linkovi

Eksplozija u blizini vladinih kancelarija u Istanbulu


Od eksplozije bombe manjeg intenziteta nedaleko od kancelarije vlade u Istanbulu pričinjena je manja materijalna šteta, a nije bilo žrtava, javili su danas turski mediji.

Turska televizijska stanica "EN" javila je da je nepoznati napadač bacio bombu u dvorište kancelarija lokalnih vlasti u oblasti Maltepe u Istanbulu.

Pripadnici policijskog odreda za uklanjanje eksplozivnih sredstava uklonili su nešto ranije bombu ostavljenu ispred Centra za kulturu u Istanbulu.

Tursko Ministarstvo pravosuđa i kancelarije vladajuće stranke Pravde i razvoja AKP u Ankari bile su juče na meti improvizovanih bombi i projektila ispaljenog iz ručnog bacača, ali niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Napadi su izvršeni pred poziv na prekid vatre koji bi sutra trebalo da uputi zatvoreni lider kurdskih militanata Abdulah Odžalan. On trenutno vodi razgovore sa državnim zvaničnicima za okončanje trodecenijskih sukoba u kojima je poginulo oko 40.000 ljudi.

Analitičari navode da će poziv na prekid vatre, koji će biti objavljen na kurdsku Novu godinu, biti veliki korak u do sada najozbiljnijim pokušajima za okončanje sukoba Turske sa militantima iz Radničke partije Kurdistana.
XS
SM
MD
LG