Dostupni linkovi

U toku spasavanje rudara u PoljskojNa jugozapadu Poljske u rudniku Rudna u toku je akcija spasavanja 19 rudara koji su zarobljeni pošto je posle sinoćnog zemljotresa došlo do urušavanja rudnika. Spasilačke ekipe prokopale su tunel da bi došle do rudara i sada ih izvlače na površinu, izjavio je za Rojters Darius Viborski, portparol kompanije KGHM koja upravlja rudnikom i dodao da su svi rudari živi.

"Spasioci si uspeli da prokopaju otvor kroz koji rudari jedan po jedan izlaze" rekao je Viborski. On je izjavio da je u ovom trenutku teško reći u kakvom su stanju rudari i da su u toku lekarski pregledi.

Do urušavanja rudnika došlo je nakon zemljotersa koji je pogodio region Šlezije u kome se nalazi rudnik sinoć u 22.09 sati po lokalnom vremenu i tada su radnici na površini izgubili na nekoliko sati komunikaciju sa onima koji su ostali zarobljeni u rudniku.

Rudnik Rudna se nalazi oko 400 kilometara jugozapadno od prestonice Poljske u regionu Šlezije nedaleko od granice Poljske sa Nemačkom i Češkom Republikom
XS
SM
MD
LG