Dostupni linkovi

Nikolić: Vašington nije imao prave informacije o dijalogu sa Prištinom


Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u ponedeljak, posle razgovora sa potredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, da informacije koje su stizale u Vašington nisu odgovarale stanju u odnosima između Prištine i Beograda, i da napredak dijaloga nije pravilno ocenjivan.

"Gospodin Bajden kao predstavnik američke administracije nije bio upoznat sa detaljima o tome šta je Narodna skupština Republike Srbije tražila, i kakvu Rezoluciju je donela", izjavio je predsednik Nikolić Tanjugu posle sastanka sa američkim potpredsednikom u Rimu.

Prema njegovim rečima, razgovor je bio izuzetno koristan, zato što su govorili o temama koje interesuju i SAD.

"Potpredsednik SAD je jasno rekao da se oseća pozvanim da pomogne da se taj problem reši, zato što je Amerika priznala nezavisnost Kosova i Metohije", istakao je srpski predsednik.

"Američka i srpska adminstracija će ubuduće imati mnogo češće kontakte na visokom nivou, zato što svi želimo da ovaj problem jednom konačno rešimo i da obezbedimo bolji život za građane Srbije, računajući tu Kosovo i Metohiju, za građane Kosova, računajući tu srpsku zajednicu koja će imati pomoć i sa srpske strane i sa strane Evropske unije", uveren je Nikolić.
XS
SM
MD
LG