Dostupni linkovi

Srbija: Uskoro rezultati istrage o Žandarmeriji


Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović izjavio je u nedelju da će se za 10 do 15 dana znati preliminarni rezultati istrage o dešavanjima u Žandarmeriji i navodnim kriminalnim aktivnostima komandata te jedinice Bratislava Dikića.

"Kada istraga bude završena, svi odgovorni bez obzira na ime i prezime treba da budu procesuirani, a oni koji nisu odgovorni, a bili su dovođeni u vezu sa tim, njima treba da se izvinim," kazao je Božović, prenosi Beta.

On je rekao da odgovornost snose i oni koji su iznosili priče bez dokaza i da nije tačno da se sprema pobuna u Žadarmeriji. Prema njegovim rečima, istragu treba voditi pred institucijama i u zakonskim okvirima, a ne u medijima.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedelju da protiv komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića nije pokrenuta istraga, navodi Tanjug.

"Kada je o tome reč treba biti veoma precizan, jer nije isto da li je istraga pokrenuta protiv komandanta Žandarmerije, ili njegovog brata ili bilo koga drugog", kazao je Dačić i dodao - ko je kriv treba da odgovara, ali treba da odgovaraju i oni koji prave kampanju protiv nekoga koji nije kriv.

Komandant žandarmerije Bratislav Dikić ranije je odbacio medijske navode da je umešan u organizovani kriminal i od nadležnih državnih organa zatrazio hitnu istragu o tome.
XS
SM
MD
LG