Dostupni linkovi

Crna Gora: Vrhovna tužiteljka neće podnijeti ostavku


Ranka Čarapić, Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore
Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić rekla je da ne razmišlja razmišlja o ostavci. Ona je za Portal RTCG kazala da zahtjeve za smjenu doživljava potpuno smireno. ”Dok jedni traže da odem, drugi su priznali rezultate. Postoji neko neko ko objektivnije vrednuje naš rad od jednog dijela javnosti koji svoju politiku želi da vodi samo tako što će napadati Tužilaštvo”, odgovorila je Čarapić na sve učestalije zahtjeve da ode s funkcije.

Čarapić je tako odgovorila na zahtjev opozicionog Demokrtskog fronta da mjesto Državnog tužioca napusti zbog ukidanja osuđujuće presude za brata Darka Šarića, Duška i Jovici Lončaru. Apelacioni sud presudio je da Duško Šarić nije organizovao kriminalnu organizaciju za šverc droge, dok će, po istoj odluci, Viši sud u Bijelom Polju ponovo suditi Šariću i Lončaru za pranje novca.

Prema mišljenju crnogorske državne tužiteljke, nezasluženo je na meti kritike, a pritisak javnosti prelazi granicu podnošljivog. Stvorena je, kaže, atmosfera u kojoj je Tužilac kriv za sve što ne valja u državi.

Čarapić je rekla da su njena odbrana rezultati rada i profesionalizam: „Tužilastvo je jedan od najprofesionalnijih organa. Neću biti nerealna ako to kažem.”
XS
SM
MD
LG