Dostupni linkovi

Papa upozorava da bi crkva mogla da postane NVO


Papa Franjo upozorio je danas, u okviru svoje prve mise otkako je izabran za poglavara Rimokatoličke crkve, da bi crkva, ako se ne posveti svojoj primarnoj, verskoj misiji i doživi duhovni preporod, mogla da postane nevladina organizacija.

Papa je kardinale tokom mise u Sikstinskoj kapeli upozorio na opasnosti od nedelanja, ističući da bi crkva mogla da postane "samilosna NVO", javila je agencija Frans pres.

"Ako se ne ispovedamo Hristu, šta bismo bili? Postali bismo jedna samilosna NVO. Dogodilo bi se isto što se dogodi kada deca prave kule od peska, a onda se sve to sruši", rekao je papa Franjo.

"Ako se ne ispovedamo, ako se ne molimo Bogu, molimo se đavolu... Želeo bih da svi, nakon ovih dana u molitvi, smognemo hrabrosti da hodamo u prisustvu Boga", poručio je on.

Tokom vikenda, novi papa susrešće se i sa predstavnicima svetskih medija na specijalnom papskom prijemu, gde će, kako se pretpostavlja, izneti neke od svojih opštih vizija, a predviđen je susret i sa vernicima.

Novi poglavar Rimokatoličke crkve, argentinski kardinal Horhe Bergoljo, preuzeo je dužnost 266. poglavara Rimokatoličke crkve i prvi je poglavar sa američkog kontinenta u istoriji Rimokatoličke crkve.
XS
SM
MD
LG