Dostupni linkovi

Đilas: Podrška Vladi Srbije oko Kosova


Ivica Dačić premijer Srbije i Drgan Đilas predsjednik DS
Ivica Dačić premijer Srbije i Drgan Đilas predsjednik DS
Lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je da će ta stranka podržati Vladu Srbije u rešavanju pitanja Kosova. Đilas ocenjuje i da izbora ne treba da bude dok ne prođe "bolan" proces sprovođenja dogovorenog u dijalogu sa Prištinom.

"DS će podržati ovu Vladu na temi Kosova, iako će ih mnogi zbog ovoga što potpisuju tretirati kao izdajnike. Mi Vladu nikada nećemo rušiti na temi Kosova", rekao je Đilas Tanjugu.

On je podsjetio da je ta stranka u Skupštini glasala za Rezoluciju o Kosovu, naglasivši da demokrate na Kosovu neće sakupljati političke poene.

Đilas takođe smatra da izbora u Srbiji ne treba da bude bar u narednih nekoliko mjeseci, dok se "priča" Kosova ne završi.

"Tražimo da izbori u Srbiji ne budu u sljedećih nekoliko mjeseci, jer će biti veoma bolan proces implementacije ovog sporazuma", naveo je Đilas.

DS će, ističe, podržati vladu u "ovome što radi", ali "traži da narodu kažu istinu: nemojte da proglašavate pobjedu kao što ste, ove iste stranke, proglasili prije 13 godina pobjedu nad NATO-om".

Prema njegovim riječima, DS je svjesna da "postoji opasnost da se jedan dio ljudi iseli sa Kosova zbog ovoga, svjesna činjenice da je pitanje kako će biti prihvaćeno od strane Srba na sjeveru to da su te institucije kosovske i da nemaju nikakvu vezu sa Srbijom, da su moguće vjerovatno i neke demonstracije".

Zato, poručuje on, sigurno nije vreme za stranačke kampanje i izbore.
XS
SM
MD
LG