Dostupni linkovi

Britanija: Uhapšena još četri novinara zbog prisluškivanja


Britanski detektivi uhapsili su danas četvoro novinara zbog sumnje da je postojala zavjera za prisluškivanje telefona u novinama Mirror grupe, čime je proširen skandal koji je počeo sa suparničkom imperijom Ruperta Mardoka.

Skotland jard je saopštio da je u centru nove istrage list Sunday mirror, glavni konkurent ugašenog Mardokovog tabloida News of the world 2003. i 2004 godine.

"Tri novinara od 40, 46 i 49 godina i jedna novinarka od 47 godina uhapšeni su rano jutros na različitim adresama u Londonu", naveo je Skotland jard.

U saopštenju se kaže da su detektivi koji istražuju prisluškivanje telefona u Mardokovim novinama "otkrili i da istražuju zavjeru o presretanju govorne pošte u novinama grupe Mirror".

Oko 100 osoba je uhapšeno u okviru više istraga o prisluškivanju telefona i korupciji sprovedenih zbog skandala u tabloidu News of the World, koji je ugašen u julu 2010.

Optuženo je nekoliko ljudi, uključujući Endija Kulzona, bivšeg šefa za medije britanskog premijera Dejvida Kamerona i bivša direktorka News internetionala Rebeka Bruks.
XS
SM
MD
LG