Dostupni linkovi

Otkaz heroju jer je slagao poslodavca da je na bolovanjuPol Maršalsi (Paul Marshallsea), 62-godišnji Britanac koji se proslavio jer se rvao sa ajkulom da zaštiti kupače na plaži u Australiji, dobio je otkaz jer je u vreme svog herojskog dela bio na bolovanju, a otišao je u inostranstvo.

Maršalsija je u januaru neko snimio kako se na plaži Kalundra kod Brizbejna rve sa ajkulom od gotovo dva metra kako bi je sprečio da napadne kupače, a snimak je postao senzacija na internetu.

Ali herojska intervencija, koja je pretvorila Maršalsija u junaka interneta, privukla je pažnju njegovog poslodavca.

Maršalsi je radio za dobrotvornu organizaciju Pent end Daulejs bojs end Grls klab (Pant and Dowlais Boys and Girls Club) sa sedištem u Velsu, a u aprilu prošle godine uzeo je bolovanje, rekavši da pati od stresa na poslu.

Kako je Maršalsi ovih dana ispričao lokalnom sajtu za medije Vels Onlajn (WalesOnline), razlog za njegov odlazak na bolovanje je bilo nezadovoljstvo tretmanom na poslu, a lekar je bio taj koji ga je posavetovao da ode na odmor.

Vels Onlajn je objavio i pismo dobrotvorne organizacije iz Velsa kojim je Maršalsiju saopšteno da je otpušten.

"Dok ste ovde bili nesposobni za rad, bilo vam je dovoljno dobro da otputujete u Australiju i da - kako pokazuju vaši nedavni snimci iz Kvinslednda - zgrabite ajkulu za rep, pa još i izbegnete njen ugriz time što ste se hitro izmakli njenim vilicama. O tome govore kako fotografije tako i video snimci u novinama i na televizijama", navodi
se u pismu firme Pent end Daulejs bojs end Grls klab.

Asošiejted pres je danas nazvao tu organizaciju, a čovek koji je odgovorio na poziv rekao je da tu trenutno nema nikoga ko bi mogao da pruži komentar.
XS
SM
MD
LG