Dostupni linkovi

Kacin: Srbija na putu koji je počeo graditi Đinđić


Srbija "polako, ali, verujem, uporno i odlučno korača u onu budućnost, koju je Zoran Đinđić želeo da izgradi", ukazao je u utorak slovenački poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin.

Povodom desete godišnjice ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića, Kacin je istakao da će "početak pregovora o članstvu u EU biti prvi korak u tom pravcu".

Izvestilac za Srbiju je u saopštenju još rekao da je Đinđićev uticaj na istoriju Srbije "mnogo veći nego što smo koliko juče mogli misliti".

"U Srbiji sada postoji konsenzus o neophodnosti evro-integracije, pragmatizam je postao sastavni deo političkog života i stranke se doslovno takmiče koja više poštuje i nastavlja Đinđićevo politicko nasledstvo", kazao je Kacin.

Kacin je ocenio da su Đinđićeve ideje, mada tek posle njegove smrti, "preobrazile Srbiju", te "etika odgovornosti polako istiskuje etiku principa - što je nekada govorio Đinđić".

"To je njegova najveća politička pobeda od koje se mogu učiti mnogobrojni političari današnje vladine koalicije i opozicije", rekao je Kacin povodom godišnjice smrti Zorana Đinđića.
XS
SM
MD
LG