Dostupni linkovi

Beograd: Nastavak suđenja za ubistvo Ive Pukanića


U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Sretenu Jociću i još dvojici optuženih za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu.

U Beogradu se zbog ubistva novinara sudi Sretenu Jociću "zvanom Joca Amsterdam", Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, dok je Vrhovni sud Hrvatske početkom februara doneo konačnu presudu četvorici optuženih i potvrdio im dugogodišnje zatvorske kazne.

Suđenje u beogradskom Specijalnom sudu privodi se kraju i očekuje se da iznošenje završnih reči započne tužilac za organizovani kriminal.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije Jocića tereti da je organizator kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Pukanića i Franjića, nakon što je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1,5 milion evra ubije vlasnika hrvatskog "Nacionala".

Milovanović je optužen da je postavio eksploziv pored automobila ubijenog hrvatskog novinara, a Kuzmanović da je trebalo da obezbedi pasoše za bekstvo, po izvršenom ubistvu.

Suđenje će biti nastavljeno u 14.30.
XS
SM
MD
LG