Dostupni linkovi

Đukanović: Lekićeva kandidatura nemoralna


Lider DPS Milo Đukanović kaže da je kandidatura Miodraga Lekića za predsednika Crne Gore nemoralna, jer se on zalagao da ta država ne bude samostalna.

On je rekao da čelnik Demokratskog fronta ima problem da sebi i drugima objasni ono što je radio uoči referenduma o crnogorskoj nezavisnosti.

"Tada je, kao jedan od Koštuničinih plaćenika, išao u Vašington, ali ne samo tamo, nego je dolazio i u Podgoricu da ubeđuje domaću i inostranu javnost da Crnoj Gori ne dozvoli pravo na referendumu. Zaista je nemoralno da Lekić, posle samo šest godina od vremena kada je sve uradio da Crne Gore ne bude, sada želi da bude njen predsednik", kazao je Đukanović.

On je, na promociji kandidata DPS Filipa Vujanovića za predsednika Crne Gore u Herceg Novom, rekao da bi crnogorskoj vladi bilo neuporedivo lakše da sarađuje sa predsednikom države koji deli isti vrednosni sistem sa izvršnom vlašću, nego da se svakodnevno nadmudruje sa nekim ko ima sasvim drugačije vrednosne stavove i čiji je osnovni cilj da destabilizuje Crnu Goru.

Đukanović je kazao kako Lekić ne krije da bi njegova eventualna pobeda na predsedničkim bila uvod u obnovu parlamentranih izbora, iako su oni završeni samo pre par mjeseci, kako bi se pokušala revidirati ukupna državna politika Crne Gore.
XS
SM
MD
LG