Dostupni linkovi

Slovenski Socijalni demokrati potvrdili ulazak u novu vladu


Slovenski Socijalni demokrati (SD) danas su potvrdili ulazak te stranke u novu vladu koju sastavlja mandatarka Alenka Bratušek.

"Ulazimo u koaliciju koju će voditi Alenka Bratušek. Odluku smo donijeli suglasno jer želimo pomoći Sloveniji u ovim teškim trenucima. Konstruktivno ćemo djelovati da dođe do zaokreta u slovenskoj politici", rekao je na kraju konferencije te stranke u Mariboru njen predsjednik Igor Lukšič.

Lukšić je dodao da se proces čišćenja slovenske politike odlaskom političara koje opterećuju korupcijske afere mora nastaviti, te da će zbog toga za godinu dana nakon nastupa nove vlade Alenke Bratušek biti potrebno održati parlamentarne izbore, kako bi svoj glas o povjerenju politici dali birači.

Bratušek je za mandatarku nove vlade predložila stranka Pozitivna Slovenija (PS) koju ona vodi, a u njenu vladu namjeravaju osim Socijalnih demokrata ući još Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) i Građanska lista (GL).

Očekuje se da bi konačna odluka o formiranju nove koalicije mogla biti poznata u srijedu ili četvrtak, kada Bratušek parlament mora obavijestiti o sastavu svoje buduće vlade, odnosno listi ministara.
XS
SM
MD
LG