Dostupni linkovi

Mediji: Funkcioneri DS zalažu stanove za kredit


Funkcioneri Demokratske stranke (DS) položiće kao garanciju pedesetak nekretnina koji su u njihovom privatnom vlasništvu kako bi spasili stranku od stečaja, jer će to biti dovoljno da im Razvojna banka Vojvodine (RVB) odobri reprogram kredita i odblokira račune, piše Blic.

Blic piše da DS ima još oko mesec dana da položi garanciju RVB za reprogram kredita kako ne bi otišla u stečaj, a demokrate planiraju da privatnim stanovima garantuju isplatu zajma, koji bi u tom slučaju, umesto za šest meseci, vratili u roku od četiri godine.

"Biće nam potrebno oko pedesetak stanova, površine između 50 i 60 kvadrata, da bismo osigurali reprogram kredita. Očekujemo da to bude završeno u narednih nekoliko nedelja", rekao je Blicu visoki funkcioner DS.

Demokrate su po završetku kampanje podigle kredit u vrednosti od 360 miliona dinara sa kamatom oko 17 odsto i rokom otplate od šest meseci.

Do sada je isplaćeno svega 50 miliona dinara, pa je DS, kojoj su od srede blokirani svi bankovni računi, zatražila reprogram kredita sa dužim rokom otplate.

Razvojna banka je pristala na dogovor, ali su zatražili dodatne garancije, jemstvo ili nekretninu.
XS
SM
MD
LG