Dostupni linkovi

Srbiji prijeti isključenje iz UEFA natjecanja


Srbija će za šest mjeseci, ako ne učini napredak u suzbijanju huliganstva na sportskim natjecanjima, biti suočena s mogućnošću da UEFA njezine nogometne klubove i reprezentaciju isključi iz natjecanja koja organizira, priopćeno je nakon današnjeg sastanka predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića i predstavnika te organizacije.

Dačić je, nakon sastanka sa članom Izvršnog odbora UEFE-a Grigorijem Surkisom, poručio da će država učiniti sve kako bi bila izbjegnuta blokada srpske klubova na međunarodnim natjecanjima, javlja Tanjug.

Prema mapi puta koju je Srbiji dostavila UEFA-i kao prijedlog plana za rješavanje problema, Srbija bi trebalo formirati radnu skupinu, što će možda biti učinjeno već na sljedećoj sjednici vlade, a od tog trenutka će početi teći šestomjesečni rok nakon kojeg će se UEFA izjasniti o tome je li bilo napretka u borbi protiv huliganizma u sportu.

Kako je objasnio Dačić, radna skupina, u kojoj će biti predstavnici više državnih institucija i organa, trebaju do svibnja napraviti strategiju za suzbijanje nasilja u sportu i akcijski plan o njezinom provođenju.
XS
SM
MD
LG