Dostupni linkovi

SNS traži vanredne izbore u Vojvodini



Srpska napredna stranka (SNS) predala je danas Skupštini Vojvodine zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Pokrajini.

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je da je ideja naprednjaka da sadašnji predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić podnese ostavku, čime bi se stvorili uslovi da predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspiše vanredne pokrajinske izbore.

Prema njegovim rečima, SNS ne očekuje da će se to desiti za mesec ili dva, već u nekom razumnom roku od šest meseci do godinu dana.

Kao razloge za raspisivanje vanrednih izbora, Mirović je naveo poslednje izborne rezultate na ponovljenom glasanju za Skupštinu Vojvodine u tri izborne jedinice, aferu oko Razvojne banke Vojvodine i kreditiranja Demokratske stranke iz te iste banke.

Ištvan Pastor je na konferenciji za novinare rekao da nije detaljno pročitao Mirovićev zahtev, ali mu se na prvi pogled čini da nema elemenata za raspisivanje vanrednih izbora.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković rekao je da je zahtev SNS-a "šegačenje sa izbornom voljom građana Vojvodine" jer vladajuća koalicija ima stabilnu većinu od 76 poslanika, te ne vidi nijedan razlog za raspisivanje vanrednih
pokrajinskih izbora.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika.
XS
SM
MD
LG