Dostupni linkovi

Erjavec: Veliki izgledi za sporazum o Ljubljanskoj banci


Veliki su izgledi za sporazum s Hrvatskom o Ljubljanskoj banci na temelju dogovora iz Otočca, ocijenio je u srijedu nakon sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku u Ljubljani bivši glavni slovenski pregovarač za to pitanje Karl Erjavec.

"Vrlo sam zadovoljan onim što sam na sastanku čuo. Postoji velika mogućnost da dođe do dogovora i to na osnovi onoga što je bilo pripremljeno na susretu između mene i hrvatske ministrice Vesno Pusić na Otočcu. Mislim da se sve odvija u redu", rekao je Erjavec nakon zatvorene sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku, na kojoj je bilo riječi o dosadašnjim pregovorima o Ljubljanskoj banci.

Riječ je o pitanju čijim rješenjem Slovenija uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om.

Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Vlade Janeza Janše, zbog okvirno za nedjelju najavljenog susreta s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem.

Na tom bi sastanku po nekim očekivanjima moglo doći do potpisivanja sporazuma o Ljubljanskoj banci, ali još nije sigurno hoće i kada biti održan, s obzirom da Janšina vlada obavlja tekuće poslove dok ne bude izabrana nova koju nastoji formirati Alenka Bratušek, objavili su slovenski mediji.
XS
SM
MD
LG