Dostupni linkovi

Vučić: Srbija spremna na kompromise, ali imamo i Ustav


Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u pregovorima o Kosovu spremna na kompromise, ali ne i da bude uništena, i naveo da rešenje za Kosovo neće biti idealna vest za građane Srbije.

"Srbija je činila kompromise i spremna je na kompromise, ali ne može da pristane na njeno uništenje. To sam rekao i sagovornicima u Berlinu. Spremni smo da razgovaramo, ali imamo i Ustav Srbije", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije.

Vučić je naveo da su u toku razgovori o zajednici srpskih opština i njihovoj nadležnosti i upitao šta je moguće uraditi ako druga strana odbija da ta zajednica dobije nadležnosti. On nije precizirao da li će dogovor o Kosovu biti postignut do odluke o dodeljivanju Srbiji datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

Potpredsednik Vlade je najavio da će uslediti dodatne posete Beogradu predstavnika međunarodne zajednice.

"Neki ljudi hoće da razgovaraju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i sa mnom. Ne znam šta će biti nečiji uslovi, ali mi radimo najbolje što možemo. Nisam optimista, ali se nadam dobrim vestima", rekao je Vučić.

On je izjavio je danas da je raspisivanje izbora moguće posle odluke EU o datumu za početak pregovora, ako opozicija postavi pitanje legitimiteta Vlade.

"Kada bude jasno da li dobijamo datum ili ne, postavljanje pitanja legitimiteta nas dovodi dotle da otvoreno kažemo onima koji misle da mogu bolje da vode Srbiju, jer mi se nismo rodili u foteljama, da smo spremni da idemo na izbore kada god hoće, na njima je to. Nismo rođeni u foteljama", rekao je.
XS
SM
MD
LG