Dostupni linkovi

Vučić: Biće smenjeno najmanje četvoro ljudi zbog mleka


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da su u aferi sa aflatoksinom u mleku utvrđeni propusti nadležnih državnih organa i da će najmanje četvoro biti smenjeno zbog toga.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Vučić je rekao da će biti smenjen direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Uprave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Vučić je rekao da je nadležni ministar poljoprivrede Goran Knežević bio korektan i ponudio ostavku, ali da on smatra da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost.

"Mislio sam da nije fer da se tako nešto uradi pre ocene rada ostalih ministara", rekao je Vučić i dodao da je SNS spremna da sa koalicionim partnerima razgovara u najkraćem mogućem roku i o njegovom i o radu ostalih ministara SNS.

On je, međutim, rekao da je Kneževiću zamerio zbog toga što je zakonski limit prisustva aflatoksina u mleku sa 0,05 podignut na 0,5 mikrograma po kilogramu.

Potpredsednik Vlade je najavio da će u narednih 15 dana Vlada svojim aktom tu granicu ponovo sniziti na 0,05 mikrograma.
XS
SM
MD
LG