Dostupni linkovi

Srbijanski šef diplomacije u Zagrebu


Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić boravit će danas u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s visokim hrvatskim dužnosnicima, a očekuje se da će u središtu razgovora biti bilateralna pitanja te europske integracije.

Šef srbijanske diplomacije sastat će se u Zagrebu s prvom potpredsjednicom hrvatske vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, kao i s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Vesna Pusić i Ivan Mrkić posljednji puta su se sastali krajem siječnja na marginama summita Europske unije i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba u Čileu kada je hrvatska šefica diplomacije i dogovorila dolazak svog srbijanskog kolege u Zagreb.

Mrkić je tada sastanak ocijenio produktivnim i kazao da će se o konkretnim dogovorima razgovarati kada on dođe u Zagreb. Vesna Pusić je u Čileu rekla da s Mrkićem ima odličnu suradnju te dodala da bi to trebao biti primjer za odnose u regiji.

Definirali smo listu tema o kojoj ćemo razgovarati i za koje ćemo se pripremiti. Prva tema o kojoj ćemo razgovarati bit će mogućnost naših prekograničnih projekata za koje se spremamo i koji su uz sve ostalo i dobra poruka ljudima s jedne i druge strane granice, naglasila je tada Pusić.
XS
SM
MD
LG