Dostupni linkovi

Anketa: Više od dve trećine Francuza razočarano Olandom


Više od dve trećine Francuza (68 odsto) i nešto manje od polovine (44 odsto) birača koji su glasali za predsednika Fransoa Olanda u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. izjavili su da su njim razočarni, pokazuju rezultati ankete koju u nedelju objavljuje list Parizjen.

Na pitanje "Da li biste rekli da vas je Fransoa Oland razočarao od njegovog izbora u maju 2012. godine" 68 odsto ispitanika je odgovorilo potvrdno, a 31 odsto negativno, dok se jedan odsto nije izjasnio.

Pored toga, većina Francuza je rekla da ne veruje da će šef države održati svoje obećanje da spusti budžetski deficit na tri posto, preokrene trend povećanja nezaposlenosti i da neće povećavati poreze za srednju klasu. I to ne veruju da će uraditi ni ove godine ni do kraja petogodišnjeg mandata.

Kada su u pitanju reforme, 54 odsto Francuza ocenjuje da vlada ne ide dovoljno daleko u domenu reformi, njih 21 odsto smatra da ide dobrim tempom, a 21 odsto da ide suviše daleko u reformama.

Istraživanje je obavljeno preko interneta 28. februara i 1. marta na reprezentativnom uzorku od 1.013 ispitanika starih preko 18 godina.
XS
SM
MD
LG