Dostupni linkovi

SAD: Smrt dječaka usvojenog iz Rusije nesretan slučaj


Max Shatto
Max Shatto
Rezultati autopsije tijela trogodišnjeg ruskog dječaka koji je usvojen u Teksasu, a preminuo u januaru, pokazali da je u pitanju nesretan slučaj.

Maksim Kuzmin, odnosno Maks Šato, koga je iz ruskog sirotišta usvojio par iz Teksasa, preminuo je 21. januara, a istaknuti ruski zvaničnik izazvao je pravu buru u javnosti prošlog mjeseca, tvrdeći da je dječaka ubila njegova majka.

Međutim, četiri američka ljekara zaključila su da je dječak preminuo nesretnim slučajem, zbog oštećene arterije u stomaku, kao i da je imao povrede na tijelu koje je sam sebi nanio, budući da se navodi i da je bio mentalno bolestan.

Nakon što su pregledali rezultate autopsije, ljekari su rekli da usvojeni roditelji malog Maksa nisu učinili ništa loše, javio je BBC.

Istraga u SAD o ovom slučaju je još u toku, a tužioci će razmotriti pokretanje tužbe za nebrigu o djetetu i nenamjerno povređivanje.

Moskva je rezultate autopsije iz SAD ocijenila nepotpunim i zatražila od američkih vlasti da Rusiji dostave potrebnu dokumentaciju kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj, uključujući dječakovu smrtovnicu, javila je agencija Frans pres.
XS
SM
MD
LG