Dostupni linkovi

Đukanović – Bevanda: Primer dobrih odnosa



Predsednik crnogorske Vlade Milo Đukanović i predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda saglasili su se u Podgorici da odnosi Crne Gore i BiH predstavljaju primer dobrosusjedskih odnosa u regionu bez otvorenih pitanja.

"I današnjim susretom potvrdili smo dobrosusedske odnose koji su kvalitetni i razuđeni u gotovo svim oblastima društevnog i političkog života", rekao je Đukanović novinarima nakon sastanka sa Bevandom.

On je naveo da je sa Bevandom posebno razovarao o unapređenju ekonomske saradnje, kao i izgradnji infrastrukturnih objekata koji bi povezivali Crnu Goru i BiH, kao što je izgradnja Jadransko-jonske magistrale.

Đukanović je dodao da je bilo reči i o iskustvima i planovima Crne Gore i BiH na putu evropskih i evroatlantskih integracija. "Crna Gora je napravila ozbiljne iskorake na tom putu, BiH je išla dosta usporeno, ali veoma je važno da imamo iste prioritete na putu u EU i NATO i ogroman prostor za saradnju na tom polju", naglasio je Đukanović.

Bevanda je rekao da između BiH i Crne Gore nema otvorenih i teških pitanja, kao i da treba intenzivirati saradnju u projektima međugranične saradnje, što je od posebnog značaja za građane BiH i Crne Gore.

On je najavio i mogućnost skorog potpisivanja prvog ugovora o granici između BiH i Crne Gore.
XS
SM
MD
LG