Dostupni linkovi

Mladić tvrdi da je pod pritiskom inspektora lažno optužio sina Andrije MandićaUčenik podgoričke Hemijske škole Boban Zajić (18) saopštio je danas da su ga četiri policijska inspektora primorala da potpiše unapred pripremljenu izjavu u kojoj piše da je I.M., sin funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića, nožem ranio učenika D.R.

Zajić je kazao da je to morao da uradi, jer su inspektori saopštili da će ga sprovesti u zatvor i optužiti za to krivično delo.

"Nisam mogao više da izdržim, a da ne progovorim o ovome. Grize me savest, jer jedan nevin dečak leži u zatvoru zbog izjave koju sam dao pod prisilom četvorice inspektora tokom saslušanja u Područnoj jedinici policije Podgorica", rekao je on.

Zajić je podgoričkom listu “Dan” kazao da su mu policijski inspektori pretili prilikom saslušanja.

"Naterali su me i da im dam šifru za Fejsbuk. Ušli su na moj profil i pozivali moje prijatelje da optuže sina Andrije Mandića. Proveravali su mi poštu, ali nisu pronašli ništa što bi potvrdilo njihovu priču", kazao je on.

I. M. (16) osumnjičen je da je 11. februara pokušao da ubije maloletnog D. R. (17), učenika drugog razreda Ekonomske škole.

Njemu je Apelacioni sud, nakon uvažavanja žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, odredilo pritvor.
XS
SM
MD
LG