Dostupni linkovi

Privođenja zbog malverzacija u Ministarstvu odbrane Srbije


Vojna policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv osam osoba osumnjičenih za zlupotrebu službenog položja, a troje je privedeno istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su, kako se navodi, osumnjičeni da su iskorišćavanjem službenog položaja u Vojno-građevinskom centru "Beograd" Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane, pribavili protivpravnu imovinsku korist jednom od osumnjičenih, i time počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Istražnom sudiji danas su privedeni pukovnik Miroljub Nikolić, bivši načelnik Vojno-građevinskog centra "Beograd", Gordana Jokić, načelnik Odeljenja za upravljanje nepokretnostima u Vojno-građevinskom centru "Beograd" i Milica Popović, načelnik Prvog odeljenja Direkcije za imovinsko-pravne poslove.

Ostali osumnjičeni su Zdenka Benac, Mila Tomašević, Tanja Milić, Ljubiša Kostić i Petra Jovanović, zaposleni u Direkciji za imovinsko-pravne poslove Ministarstva odbrane, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG