Dostupni linkovi

Hrvatska: Ministarstvo poljoprivrede kreće u otkup mlijeka


Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je kako će od sutra otkupljivati mlijeko koje mliječna industrija ne želi otkupiti, i to po istoj cijeni, javlja HRT.

Upotrebljavat će se za biopostrojenja, za proizvodnju energije. Također, zaraženu hranu seljaci će moći zamijeniti za onu iz robnih rezervi po povoljnijim uvjetima.

Seljaci su jučer mirno prosvjedovali u Brodsko-posavskoj županiji i time poslali poruku Ministarstvu da se osjećaju iskorišteno i prevareno i zbog afere s aflatoksinima i zato što u proljetnu sjetvu kreću gotovo bez poticaja.

Ministar Tihomir Jakovina im je poručio - poticaji stižu, a Hrvatska ima mnogo kvalitetnije mlijeko od mnogih zemalja. Hrvatsko mlijeko je najkvalitetnije i najsigurnije u regiji. Imamo kvalitetnije mlijeko od Amerikanaca i mnogih drugih, rekao je ministar u sinoćnjem Dnevniku. Istaknuo je i da proizvođači mlijeka neće morati prolijevati mlijeko koje im industrija ne želi otkupiti.

Govoreći o šteti koja je nastala nakon pronalaska povišene razine aflatoksina u mlijeku, Jakovina je rekao da će se podaci o procjeni štete znati početkom tjedna. Apelirao je na sve da se učine maksimalni napori da se ovakva situacija s mlijekom više ne ponovi.
XS
SM
MD
LG