Dostupni linkovi

Ješić pozvao Vladu: Obavezati prerađivače da nastave otkup mleka


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić pozivao je danas Vladu Srbije da uredbom obaveže prerađivače mleka da nastave sa otkupom mleka od seljaka.

Vlada ne sme da dozvoli da štetu u problemu za koji je, po Ješićevim rečima, "sama kriva", jedino snose proizvođaci mleka.

Danas je održan prvi sastanak Radne grupe za praćenje stanja prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i hrani za životinje na teritoriji Vojvodine i dogovoreno je da se otpočne besplatna kontrola stočne hrane na farmama u pokrajini, piše u saopštenju Ješića dostavljenom medijima.

Naučni institut za prehrambene tehnologije FINS iz Novog Sada vrši besplatno uzorkovanje hrane za životinje i kukuruza na aflatoksine, ohratoksin i fumunizin, a radna grupa će nakon analiza doneti preporuke za način poboljsanja kvaliteta hrane za životinje na farmama.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević poručio je danas da će u narednih nedelju dana u prodaji biti mleko potpuno ispravno za upotrebu i da neće biti sumnje da u njemu ima aflatoksina.

Proizvođači mleka su, s druge strane, pozvali građane da slobodno piju mleko, jer nije otrovno, i istovremeno optužili političare za neodgovorno ponašanje.
XS
SM
MD
LG