Dostupni linkovi

Državljnin Srbiije osuđen u Danskoj zbog pljački nakita


Srpski državljanin Dejan Babić (36) osuđen je u Kopenhagenu na pet godina i devet meseci zatvora, kao i na proterivanje iz Danske, zbog organizovanja pljačke tri zlatare u Kopenhagenu 2011. godine, preneli su danski mediji.

Prema presudi, Babić je organizovao grupu koja je iz opljačkanih zlatara iznela plen vredan 12 miliona danskih kruna (oko 1,6 miliona evra), a policija ovaj slučaj povezuje sa aktivnostima poznate međunarodne bande "Pink Panter".

Kako je saopšteno, radi se o takozvanoj zbirnoj kazni za Dejana Babića, koji je osuđen i u Holandiji na godinu dana i tri meseca zatvora zbog pokušaja pljačke.

Za pljačku tri zlatare u Kopenhagenu u februaru i martu 2011. godine već je osuđeno šest osoba, za koje se veruje da su članovi veće grupe poreklom iz Srbije, iza koje stoji osuđeni Babić.

Babić je na sudu u potpunostio negirao krivicu, ali nije mogao da objasni kako su se njegovi otisci prstiju našli na malju kojim su razbijane vitrine iz kojih je odnet ukradeni nakit, što je bio jedan od glavnih dokaza protiv njega.
XS
SM
MD
LG