Dostupni linkovi

Beograd: Glumac Majkl Medsen otvara FEST


Slavni američki glumac Majkl Medsen otvoriće večeras u Sava centru 41. međunarodni filmski festival Fest, na kojem će do 3. marta biti prikazano 75 filmova iz celog sveta.
Medsen na Fest stiže sa ulogom u filmu "Pored puta" (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca, braće iz Kruševca koji karijeru grade u Americi.

Oni će se, takođe, pokloniti publici Festa, kao i Lazar Ristovski koji u njihovom filmu igra Srbina koji je krenuo preko okeana da ostvari "američki san".

Glavni program će, kao što je već tradicija, početi projekcijom filma koji je osvojio Zlatnu palmu u Kanu. Ovoga puta to je "Ljubav" Mihaela Hanekea.

Taj film u koprodukciji Austrije, Francuske i Nemačke dobio je nagradu Evropske filmske akademije, a nominovan je i za Oskara u više kategorija.

U toj drami o starom bračnom paru impresivne role ostvarili su Emanuela Riva i Žan Luj Trentinjan.

Kasno večeras u Sava centru biće prikazan i film slavnog španskog reditelja Aleksa de la Iglesije "Kako sreća hoće", snimljen u koprodukciji Španije, Francuske i SAD.

Od sutra počinju projekcije različitih programskih celina i u Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopu Fontana i Muzeju kinoteke u Kosovskoj ulici.

Fest će prikazati i više srpskih filmova, a na zatvaranju 3. marta biće premijera "Falsifikatora", u režiji Gorana Markovića.
XS
SM
MD
LG