Dostupni linkovi

Vulin:Obrisi rješenja u narednoj rundi dijaloga


Direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin kaže da će se obrisi rješenja za Kosovo svakako pojaviti na narednom sastanku u Briselu, koji je zakazan za 4. mart.

"Obrisi nekakvog rješenja će se svakako pojaviti. Što se Srbije tiče, mi smo rekli šta mislimo i šta želimo, ali u tome nismo sami, postoje još najmanje dvije strane", rekao je Vulin Tanjugu na sajmu turizma u Beogradu.

Prema njegovim riječima, ono što je predviđeno platformom i rezolucijom koje je usvojila Skupština Srbije jeste odgovor i rešenje za većinu problema na Kosovu. To sada treba, dodao je, da razumiju i međunarodna zajednica i predstavnici Prištine.

Vulin je dodao da vjeruje da se ide u dobrom pravcu i kao potvrdu toga istakao da je vlada Srbije pokazala spremnost na razgovor, dijalog i kompromis.

On je dodao da je jučerašnji sastanak u Briselu zaista bio težak, s temama koje su, kako je naglasio, od najvećeg mogućeg značaja pogotovo za Srbe na Kosovu. Iako nije postignut nikakav dogovor, dodao je Vulin, stvari se kreću u dobrom pravcu.
XS
SM
MD
LG