Dostupni linkovi

Dio opozicije napustio sjednicu Skupštine Kosova


Poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredeljenja, dvije najveće opozicione partije u Skupstini Kosova, napustili su danas sjednicu parlamenta jer smatraju da se u upravne organe javnih preduzeća biraju ljudi lojalni vladajućoj koaliciji na čelu s Demokratskom partijom Kosova (DPK).

Kada je na dnevni red sednice došao prijedlog vlade za izbor jednog člana Upravnog odbora Centralne banke Kosova i tri člana Kosovske agencije za privatizaciju, poslanici DSK i Samoopredjeljenja su se usprotivili uz obrazloženje da su se predloženi kandidati dokazali političkom lojalnošcu, a ne profesionalnim kvalitetima.

Vladajuca DPK je insistirala na glasanju o prijedlozima sa obražloženjem da ima većinu za izglasavanje tih prijedloga, što se i potvrdilo nakon što su poslanici DSK i Samoopredjeljenja napustili poslaničke klupe.

Poslanici treće po snazi opozicione partije, Alijanse za budućnost Kosova (AZBK), Ramuša Haradinaja, ostali su u sali tokom glasanja, koje se završilo izborom predloženih kandidata.
XS
SM
MD
LG