Dostupni linkovi

Bar: Uhapšen pripadnik kriminalnog klana, pronađena droga


Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala crnogorske policije sa kolegama iz barske policije uhapsili su jutros biznismena iz tog grada Rajka Škerovića, koji se u policijskim evidencijama vodi kao blizak čovjek klana Veselina Bujića.

Škerović je uhapšen nakon što je policija nakon pretresa njegovih skladišta, firmi i drugih objekata pronašla veću količinu droge, oružja i novca, za koji se vjeruje da je stekao na nelegalan način.

"Vijesti" saznaju, da je policija pretresla brojna stovarišta, kuće i stanove i drugih pripadnika Bujićevog klana, a akcija je izvedena po nalogu iz vrha MUP-a, koja je uslijedila nakon što je ministar Raško Konjević sa odlazećim direktorom UP Božidarom Vuksanovićem napravio plan odlučnije borbe protiv kriminalaca u tom lučkom gradu.

Tokom pretresa u skladištima Škerovića pronađeno oko 180 hiljada eura, više desetina hiljada dolara, kao i svote drugih valuta ali i određena količina heroina i kokaina.Osim novca i droge, policija je pronašla nekoliko pušaka i pištolja, koji će po nalogu tužioca biti poslati na vještačenje u Forenzički centar kako bi se utvrdilo porijeklo.

U ponedjeljak rano ujutro policija je poslala Posebnu jedinicu u Bar kako bi tokom danonoćnih racija pokušali da se bore protiv nasilja i kriminalnih klanova, koji su preuzeli gotovo sve nelegalne ali i legalne poslove u tom gradu, ali i banditskim ponašanjem sijali strah na ulicama.

Odlučnija borba države protiv kriminala krenula je nakon što su prošlog petka u Baru brutalno ubijena braća Ljubomir i Dejan Gojačanin. Za njihovo ubistvo osumnjičen je sin Veslina Bujića - Šćepan Bujić, koji je kod tužioca priznao da je usmrtio braću u bilijar klubu "Mr Otto".

Nakon ubistva braće u Baru i drugim gradovima u Crnoj Gori održane su protestne šetnje, a građani su tražili da ih država zaštiti od kriminalaca i nasilja.

Procjene policije su da u Baru ima šest kriminalnih grupa.
XS
SM
MD
LG