Dostupni linkovi

Od eksplozije u Damasku poginulo više od tridest ljudi


U snažnoj eksploziji automobila-bombe u blizini sjedišta sirijske vladajuće partije Baas u centru Damaska poginula najmanje 31 osoba, tvrde pobunjenici.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, navodi da su među žrtvama većinom civili, ali da među njima i pripadnika snaga bezbednosti. S druge strane, državna televizija javila je da je reč o napadu "terorista", i da je povrijđeno i četvoro djece.

Sirijski državni mediji "teroristima" nazivaju pobunjenike koji se bore protiv režima predsjednika Bašara al-Asada.

Prorežimska TV stanica "Al-Ikbarija" prikazala je snimke na kojima se vide tijela najmanje četiri žrtve i automobili u plamenu.

Policijski zvaničnik u izjavi agenciji AFP rekao je da je riječ o snažnoj eksploziji koja se dogodila u blizini džamije Al-Iman, u centralnoj četvrti Mazra.

Agencija AP prenosi da je automobil eksplodirao u trenutku kad je prišao kontrolnom punktu postavljenom između ruske ambasade i sjedišta vladajuće partije predsjednika Asada.

Ruska agencija RIA Novosti prenijela je riječi službenika ruske ambasade koji je rekao da je u eksploziji oštećena zgrada ambasade, ali da niko nije povrijeđen.

Očevici tvrde da je meta napada bio kontrolni punkt u Mazri.

Iznad centra Damaska širi se gust oblak dima, a policija je ubrzo poslije detonacije blokirala sve ulice u centru prijestonice.Eksplozija je uslijedila ubrzo pošto su u blizini fudbalskog stadiona u Damasku ispaljene dvije minobacačke granate i tada je jedan igrač ubijen, navodi AP.
XS
SM
MD
LG