Dostupni linkovi

Crna Gora: Lekić predao kandidaturu


Lider opzicionog Demokratskog fronta Miodrag Lekić, kao nezavisni kandidat, predao je Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu za predsjedničke izbore u Crnoj Gori, koji su zakazani za 7. april.

On očekuje da će građani, glasajući za njega, doprineti promjenama u toj državi.

Lekić je uz kandidaturu predao i oko 8. 200 potpisa podrške, što je za 500 više nego što je zakonom propisano.

On je novinarima rekao da očekuje da će građani podržati njegov predsjednički program, kako bi doprinijeli promjenama i zajednički se borili protiv onoga što sprečava sveukupni napredak Crne Gore.

"Želim da se povrati dostojanstvo funkciji predsjednika države, da to ne bude eksponent aktuelne vladajuće partije, koja je svakodnevno u korupcionaškim aferama. Vjerujem u građane Crne Gore da su spremni da zajednički doprinesemo promjenama u Crnoj Gori", naveo je Lekić i dodao da će voditi pozitivnu izbornu kampanju.

Prema zakonu, kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 1,5 odsto ukupnog glasačkog tijela, odnosno kvalifikacioni census za kandidaturu iznosi 7. 710 potpisa birača.

Potpisi birača za podršku kandidatu za predsjednika Crne Gore daju se u prostorijama opštinskih izbornih komisija na propisanom obrascu i to do 18. marta.

Državna izborna komisija do sada je zvanično potvrdila treću kandidaturu predstavnika Demokratske partije socijalista i aktuelnog predsjednika Filipa Vujanovića.

Kandidaturu na predsjedničkim izborima najavilo je i predstavnik Pravedne Crne Gore Rade Bojović, koji je takođe počeo sa prikupljanjem potpisa podrške.

Predsjednički izbori, zakazani za 7. april, biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.
XS
SM
MD
LG