Dostupni linkovi

Radnici "Coninga" u štrajku


Dvadesetak zaposlenika varaždinske tvrtke Coning d.d. od jutros je u štrajku i spremni su štrajkati do ispunjenja zahtjeva, a to su isplata plaća i ostalih zaostataka od kojih su neki još iz 2010. godine, izjavio je sindikalni povjerenik radnika Coninga Srećko Vidaček.

Zadnja plaća isplaćena je za lipanj prošle godine. U međuvremenu, imam pouzdane informacije da je u proteklih nekoliko dana na račun tvrtke stiglo oko 26 milijuna kuna, od čega niti jedna kuna nije izdvojena za naše plaće, kazao je za Hinu Srećko Vidaček. Po njegovim riječima, ukupan dug prema zaposlenicima je nešto više od šest milijuna kuna.

Osim zaostalih plaća, Coning je zaposlenicima dužan i naknade za prijevoz, dnevnice i terenski dodatak, a tvrtka im godinama ne uplaćuje poreze i doprinose.

Štrajkački odbor navodi kako je u zadnjih par mjeseci pokušao s upravom riješiti problem, ali nitko od njih nije mogao obećati isplatu plaća. Uprava društva i vlasnik su pokrenuli postupak predstečajne nagodbe, ali isplatu tekućih i zaostalih plaća ne obećavaju, kažu u štrajkačkom odboru te poručuju da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva.
XS
SM
MD
LG