Dostupni linkovi

Dubrovnik: Članovi Organizacjskog odbora predali potpise za referendum


Organizacijski odbor za referendum predao je danas u podne Gradskom vijeću Dubrovnika 10 980 potpisa građana za raspisivanje referenduma o golf resortu na Srđu.

"Oko 30% biračkog tijela grada Dubrovnika dalo je podršku referendumu. Time smo pokazali da u Dubrovniku još uvijek živi slobodarski duh, a to je neprocjenjivo", kazala je novinarima Ivana Butigan, članica odbora, prenosi portal dubrovniknet.hr.

Više od 200 volontera sudjelovalo je u kampanji i sakupljanju potpisa,a 2/3 kampanje realizirano je na volonterskoj bazi.

Enes Ćerimagić iz Organizacijskog odbora naglasio je kako je, obzirom na zakonski okvir, realno očekivati da će Gradsko vijeće još u ovom sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma. Član Odbora Ivan Viđen naglasio je kako je ovo pravi trenutak da gradska vlast odgovori na mnoga otvorena pitanja o ovome projektu te omogući građanima da donesu najbolju odluku na referendumu.

Gradsko vijeće bi, nakon provjere potpisa i pitanja u Ministarstvu uprave, trebalo da raspiše referendum na kojem će građani odgovarati na pitanje "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"

Ćerimagić je kazao da, nakon prikupljenih potpisa, ako dođe do raspisivanje referenduma biti će to prvi uspjeli referendum popularnom inicijativom (na zahtjev građana) u Republici Hrvatskoj.
XS
SM
MD
LG