Dostupni linkovi

Berlin: Vučić se sastao sa njemačkim ministrom obrane


Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić razgovara u Berlinu sa njemačkim ministrom obrane Thomasom de Maiziereom, javlja reporter B92.

Tokom dana Vučić će se sastati i sa šefom njemačke diplomacije Quidom Westerwelleom i sa savjetnicima kancelarke Angele Merkel.

Pored Vučića, u Berlinu borave i potpredsjednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i predsjednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Milica Delević.

Njih troje će, kao i drugi predstavnici srpskog političkog života, učestvovati na konferenciji "Balkan i budućnost Evrope: Uloga Srbije", koju organiziraju Fondacija Robert Bosh, Evropski fond za Balkan i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Vučić i Grubješićeva će danas imati prilike da svoje viđenje prilika u Srbiji i regionu obrazlože i na zasjedanju odbora Bundestaga za pitanja Evropske unije.

Sa poslanicima tog odbora, danas će razgovarati i ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić, koji će se takođe sastati i sa šefom njemačke diplomacije Westerwelleom.
XS
SM
MD
LG