Dostupni linkovi

Danone otpušta 900 radnika


Francuski proizvođač hrane i pića "Danone" saopštio je da će otpustiti 900 ljudi zbog pada prodaje usljed loše ekonomske situacije u zemljama južne Evrope.

Proizvođač jogurta "aktivija" i flaširane vode "evijan" u 2012. godini ostvario je na globalnom nivou rast prodaje za 5,4 odsto, na 20,1 milijardi eura, u poređenju sa prethodnom godinom.

Prodaja u Evropi opala je za tri odsto poslije "ozbiljnog pogoršanja" potražnje za njegovim proizvodima. Kao rezultat, "Danone" je objavio plan o smanjenju broja zaposlenih u menadžmentu i administraciji.

"Ova godina biće godina tranzicije, uz značajan razvoj na našim tržištima koja rastu i pokušaj jačanja poslovanja u Evropi", saopštio je direktor kompanije Frenk Riboud, prenio je BBC.

Najveći svjetski proizvođač jogurta prognozirao je da će njegov profit ove godine biti umanjen i da će potražnja i Evropi i dalje slabiti, te da će cijene sirovina ostati visoke.

Ova kompanija je veoma zavisna od evropskog tržišta, a samo u zapadnoj Evropi ostvaruje 38 odsto svoje prodaje. Najveći pad prodaje zabilježen je u Španiji.
XS
SM
MD
LG