Dostupni linkovi

Grupa intelektualaca u Crnoj Gori podržala Lekića


Jedan od vlasnika i izvršni direktor dnevnog lista „Vijesti“ Željko Ivanović, književnik i urednik kulturnog dodatka „Art“ ND „Vijesti“ Balša Brković, direktorica nedjeljnika „Monitor“ - Milka Tadić Mijović i univerzitetski profesor Milan Popović, u „znak protesta na aktuelna dešavanja, ali i podrške udruženoj opoziciji“, svojim potpisima podržali su predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta Miodraga Lekića.

„Ja sam ovdje prije svega zbog onoga što se dešavalo posljednjih dana. Vidimo kako je DPS stvorio državu u kojoj su svi oni koji ne podržavaju DPS građani drugog reda. Mislim da građani treba da budu ohrabreni i da masovno dođu da potpisuju za kandidate koji nisu kandidati DPS-a“ kazala je Milka Tadić Mijović.

„Mislim da je izuzetno značajno ono što je rekao predstavnik Evropske komisije da Crnoj Gori, prije svega, treba konkurencija. Konkurencija ne samo u privredi, nego i konkurencija u politici. U ovoj zemlji te konkurencije nema jer je sve pod totalnom kontrolom Demokratske partije socijalista. Vidimo da ne možete ni da se zaposlite ako niste njen član“ zaključila je Tadić Mijović.

Iako je svoju podršku predsjedničkom kandidatu DF-a, Miodragu Lekiću, izrazio još prvih dana, univerzitetski profesor Milan Popović, je to učinio i danas javno kako bi pružio podršku „udruženoj opoziciji u njenom aktuelnom nastojanju, da nakon afere „Snimak“, budu sankcionisani svi koji se dovode u vezu sa njom“.

„Ovdje je riječ o zločinačkom udruživanju vladajuće partije, odnosno njenog vrha, i o najtežim mogućim krivičnim djelima. Ukoliko nema dovoljno svijesti o tome šta je ovo onda neće biti ni adekvatnih reakcija. Najviše sam došao zbog podrške udruženoj opoziciji za političke i pravne procese koji predstoje“ objasnio je profesor Popović.
XS
SM
MD
LG