Dostupni linkovi

Spektakularna pljačka u Briselu


Naoružani pljačkaši, maskirani u policajce, ukrali tokom spektakularne pljačke dijamante vredne 350 miliona eura iz švajcarskog aviona na aerodromu u Briselu.

Kako je javila belgijska državna televizija VRT, četvorica naoružanih muškaraca dovezla su se sinoć između 19.47 i 20 sati u dva crna automobila sa rotirajućim svjetlima u trenutku dok se iz transportnog vozila vrijedna pošiljka prebacivala u putnički avion kompanije "Swiss".

Oni su se probili na pistu aerodroma sve do aviona, a onda, uz pretnju vatrenim oružjem, ukrali 120 paketa, među kojima su bili i oni sa dijamantima, zlatom i nakitom jedne poznate kompanijenavodi belgijski sajt demorgen.be.

Belgijsko tužilaštvo još nije utvrdilo ukupnu vrijednost ukradenih predmeta.

Lopovi su se velikom brzinom odvezli posle pljačke. Policija je kasnije pronašla jedno vozilo koje je, kako prenose lokalni mediji, bilo zapaljeno.

Demorgen.be navodi i da su pljačkaši u roku od svega tri minuta izveli cijelu operaciju, bez ijednog ispaljenog metka i bez povrijeđenih. Oni su, prema još nepotvrđenim informacijama, na nišanu držali zaposlene na aerodromu, dok putnici nisu bili ni svjesni da je u toku pljačka.
XS
SM
MD
LG