Dostupni linkovi

Brisel: Počeo sastanak Dačić-Ešton


Ivica Dačić je u Briselu gdje je u podne počeo susret sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton. Slijedi ručak sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Razgovor sa Ešton trebalo bi da bude uvod u radni ručak sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, u okviru pete runde dijaloga o Kosovu. Ručak je neograničenog trajanja pa će se razgovarati "sve dok učesnici dijaloga mogu da izdrže", rekao je jedan briselski diplomata, prenosi B92.

Organizatori su predvidjeli da dijalog bude nastavljen i sjutra ujutru ukoliko do večeras ne bude dovoljno vremena za dogovor.

Hašim Tači je sinoć susreo sa specijalnim američkim izaslanikom za Balkan Filipom Rikerom, a jutros su ga primili predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso i predsednik EU Herman van Rompej.

Posle razgovora sa Tačijem, Baroso se pridružio brojnim evropskim zvaničnicima izjavom da je "ova nedjelja ključna za dijalog Beograda i Prištine".

“Ovo je ključna godina, ali i ključna nedjelja u ovoj godini”, rekao je Barozo i izrazio očekivanje da će ova runda proteći u istom konstruktivnom duhu kao prethodne i da će dovesti do napretka u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.
XS
SM
MD
LG