Dostupni linkovi

Kalanović: Sastanak ministra poljoprivrede sa proizvođačima mleka


Ministarka reginalnog ravoja i lokalne samouprave Srbije Verica Kalanović izjavila je da će ministar poljoprivrede Goran Knežević danas imati sastanak s proizvođačima mleka, inspekcijama i laboratorijama o ispravnosti mleka.

Kalanović je za TV B92 rekla da Vlada Srbije redovno održava kontakte s laboratorijama, ispitivanja su cešća i inspekcije su na terenu.

"Stvari se drže pod kontrolom i najgore je da se upadne u paniku", rekla je ministarka.

Ona je dodala da neće da meri ko je u pravu, ministar Knežević ili pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, koji je izneo podatke da u Vojvodini 29 od 35 uzoraka mleka ima povećanu vrednost aflatoksina.

Kako je rekla, "ministar u vladi ne bi smeo da daje informacije koje nisu tačne".

Kalanović je kazala da je potrebno održati zajednički sastanak i izneti rezultate laboratorija i uzorke, jer je to stvar za "zajednički sastanak, a ne za tviter".

Prema njenim rečima, ako su ispitivanja koja je Ješić objavio na tviteru merodavna i urađena u odgovarajućim laboratorijama, odmah će da se reaguje.

Verica Kalanović je građanima poručila da mogu da piju mleko koje je na tržištu, jer je sigurno u skladu sa standardima.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije i Nacionalna organizacija potrošača Srbije ranije su odvojeno saopštili da je nivo aflatosina u dozvoljenim granicama.
XS
SM
MD
LG