Dostupni linkovi

Kocijančič za RSE: Dačić i Tači sutra nastavljaju razgovor o severu Kosova


Maja Kocijančić
Maja Kocijančić

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sutra će u Briselu nastaviti razgovor o seveeru Kosova, kazala je za Radio Slobodna Evropa Maja Kocijančič porptarolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

“Prošli put su zapoćeli razgovore o stanju na severu Kosova. Očekujem da nastave debatu o toj temi, kao i praktičnoj primeni sporazuma koji su već postignuti. Naravno, mogu biti pokrenuta i druga pitanja, ali to će zavisiti od visoke predstavnice i dvojice premijera”, istakla je Kocijančič.

Ona je kazala da je za petu rundu razgovora, koji će početi u ranim popodnevnim časovima, rezervisano nešto više vremena da bi dva premijera mogli da podrobnije razgovaraju o pitanjima koja su u okviru ovog dijaloga još otvorena.

“Naša ambicija je da se postigne sporazum o svim ovim pitanjima jer je to u interesu i Srbije i Kosova, pre svega da bi se osigurao bolji život ljudi na terenu uklanjanjem praktičnih prepreka, ali da se, istovremeno, pomogne obema stranama da napreduju u evropskim integracijama. Međutim, na dvojici premijera je da o tome odluče”, naglasila je Kocijančič.
XS
SM
MD
LG