Dostupni linkovi

Vučić i šeik Abdulah potpisali više sporazuma


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i Šeik Abdulah bin Zajed, ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata i brat prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda, potpisali su u nedelju u Abu Dabiju više sporazuma, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Potpisani su Sporazum o međudržavnoj saradnji, Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i Zajednička izjava o uspostavljanju strateškog partnerstva.

"Veoma sam ponosan što je ministar Vučić došao vrlo brzo posle posete princa prestolonaslednika Beogradu. Ono što je važnije od ove ceremonije je to da će u sledećih par meseci i građani Ujedinjenih Arapskih Emirata i građani Srbije videti koliko su ozbiljne naše vlade u stvaranju ove veze između naše dve zemlje, na koju možemo biti ponosni", rekao je šeik Abdulah.

Potpredsednik Aleksandar Vučić zahvalio se partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na podršci i činjenici da Srbiju smatraju značajnim partnerom. Srpska delegacija ovim završava dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG