Dostupni linkovi

Kosovske snage bezbednosti prodefilovale Prištinom


Svečanom paradom Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) koju je pratilo nekoliko hiljada građana u nedelju je u Prištini započela glavna proslava petogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.

Jedinice KSB prodefilovale su ispred tribine na kojoj se nalazilo najviše kosovsko rukovodstvo, kao i mnogobrojne međunarodne zvanice koje prisustvuju obeležavanju petogodišnjice nezavisnosti. Nakon KSB, paradu je nastavila Kosovska Policija (KP) sa svim svojim rodovima.

Obraćajući se prisutnima pre izdavanja komande da parada počne, predsednica Atifete Jahjaga je rekla da je FSK jedna od ključnih snaga koje obezbeđuju sigurnost na Kosovu.

"Mi gradimo viziju za nasu novu državu, viziju o (njenoj) evro-atlantskoj buducnosti. Mi radimo da Kosovo bude zemlja članica Evropske unije u permanentnom prijateljstvu sa Sjedinjenim američkim državama," kazala je ona.

Govoreći na svečanosti, premijer Hashim Tači je kazao da je nezavisnost Kosova bila san mnogih ranijih generacija i da je ovaj san danas postao realnost koju je priznalo više od polovine zemalja članica UN.
XS
SM
MD
LG