Dostupni linkovi

Čović optimista uoči sjutrašnjeg sastanka "šestorke"


Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović očekuje da će na sutrašnjem sastanku "šestorke", kome bi trebalo da prisustvuje i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen, biti riječi o vojnoj i državnoj imovini, kao i provođenju odluke "Sejdić – Finci".

"Sastanak ćemo iskoristiti da potvrdimo naša opredjeljenja da smo spremni da provedemo Sporazum o raspodjeli vojne imovine od 9. marta prošle godine i da to treba učiniti u najkraćem mogućem vremenu, što smo i prije nekoliko dana prenijeli generalnom sekretaru NATO-a Andersu Fog Rasmusenu", rekao je Čović Srni.

On je izrazio očekivanja da će se sporazum iz Banjaluke realizovati u cijelosti, jer će to, kako je rekao, otvoriti vrata kada je u pitanju Akcioni plan za Partnerstvo za mir.

Čović je istakao da će značajnija tema biti provođenje oduke Suda u Strazburu, o čemu je razgovarano i na prethodnim sastancima "šestorke", te da će i Sorensen prenijeti određene ideje i stavove zvaničnog Brisela o ovom pitanju.

"Trebalo bi i da detaljnije razgovaramo o izboru članova Predsjedništva BiH, o čemu se još `lome razmišljanja`. Ja sam optimističan s obzirom i na bilateralne razgovore koje smo već imali i vjerujem da bi mogli postići pozitivnu poruku bar oko ove dvije stvari", istakao je Čović.
XS
SM
MD
LG